DISTRIBUIȚI
Idei de afaceri finanțate din fonduri europene sursa foto: travelfocusromania.org

Un număr de 42 de idei de afaceri, aparținând unor tineri, au primit finanţare de maximum 25.000 euro fiecare, printr-un proiect european.

Cele 42 de afaceri noi vor fi înfiinţate în mediul rural şi urban, 21 dintre ele aparținând unor studenţi.

Afacerile care vor fi finanţate sunt din diferite domenii, de la industrii creative, organizare de evenimente sau agenţii de publicitate, companii de IT şi dezvoltare de soft, centre de sănătate sau firme de arhitectură şi design, agenţii de turism sau activităţi recreative şi până la mici fabrici de producere a articolelor de îmbrăcăminte, tricotaje şi marochinărie, o făbricuţă de rulote, ateliere de croitorie sau firme de editare a revistelor.

Cele mai multe start-up-uri finanţate prin proiectul european au codurile CAEN legate de activităţi ale portalurilor web, de realizarea software-ului sau servicii privind tehnologia informaţiei.

Proiectul „Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri”, cu finanţare europeană, a fost lansat în primăvara acestui an de Consiliul Judeţean Ilfov, în parteneriat cu Asociaţia Travel Focus şi Asociaţia Excelsior.

1 milion euro pentru cele mai bune 42 idei de afaceri

Cele mai bune planuri de afaceri au fost finanțate cu o sumă totală care se ridică la 1 milion de euro.

“42 de idei frumoase vor fi implementate, în jur de 100 de locuri de muncă noi vor fi înfiinţate, 1 milion de euro va intra în economia reală prin intermediul finanţărilor pe care le vor primi aceste start-up-uri, şi cel mai important, vieţile a cel puţin 42 de tineri se vor schimba, aceştia vor deveni antreprenori” a declarat Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Consiliul Județean Ilfov este și beneficiarul proiectului POSDRU, finanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin finanțarea ideilor de afaceri, aproximativ 100 de noi locuri de muncă vor fi create în judeţele participante la proiect, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Ilfov şi  Bucureşti, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

În următoarele 2 luni îşi vor începe activitatea 19 afaceri în mediul rural şi 23 în mediul urban. 21 dintre noii antreprenori sunt studenţi până în 25 de ani, iar restul sunt femei și persoane cu iniţiative antreprenoriale.

Tot prin intermediul proiectului vor fi înfiinţate şi două incubatoare de afaceri în Ilfov şi Gorj, care vor oferi consiliere în managementul afacerilor, atât câştigătorilor din acest proiect, cât şi celor aflaţi pe lista de rezervă sau celor care plănuiesc să-şi deschidă o nouă afacere.

Condiții impuse tinerilor antreprenori

Cei 42 de tineri antreprenori selectați de comisia de specialitate își vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului pentru cel puțin trei ani și vor investi cei 110.000 lei, bani nerambursabili, în activitatea și dezvoltarea afacerii.

Noii antreprenori vor trebui să angajeze minim două persoane, pe care vor avea obligația să le păstreze minimum șase luni după încheierea proiectului.

De asemenea, cofinanţarea din partea anteprenorilor va trebui să fie de minimum 2%, în funcţie de sumele primite de fiecare, prin planurile de afaceri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ