DISTRIBUIȚI
Bujori românești, căutați în Olanda sursa foto: egradini.ro

Un locuitor din Lehliu a făcut o afacere de succes vânzându-le flori celor mai mari  producători de profil din lume.

Gheorghe Teodorescu  crește bujori pe care îi vinde apoi pe bursa din Amsterdam, unde sunt licitaţi, după care sunt trimişi în Brazilia şi Japonia.

Nu de puține ori se întâmplă însă ca florile să fie apoi importate în România, dar la preţuri duble faţă de bursa din Olanda, relatează Digi24.ro.

Culoarea bujorilor din România i-a cucerit pe olandezi. Clima şi solul ajută florile din seră să intre pe piaţă cu trei săptămâni mai devreme decât bujorii olandezi, iar culoarea lor să fie mult mai aprinsă.

„În Olanda, pe majoritatea suprafeţelor, este sol greu, cu pânza freatică la un metru sau mai puţin sau soluri nisipoase. În Olanda, florile se cultivă în lădiţe în apă. Bineînţeles că nu se comportă ca o floare crescută în sol”, a explicat Gheorghe Teodorescu.

La începutul lunii mai,  Gheorghe Teodorescu a vândut pe bursa de flori din Olanda 140.000 de fire de bujori crescuţi la Lehliu, obținând 50.000 de euro.

Printre miliardele de flori care sunt licitate la cea mai mare bursă de profil din lume, bujorii din România au obţinut un preţ de 1,46 de euro bucata.

„Ştiu caz concret când bujorii noştri reîntorşi s-au vândut cu opt lei firul en gros. Deci, la piaţă, probabil 10-12 lei”, a precizat Gheorghe Teodorescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ