Doi prieteni au infiintat in Belgia o mica fabrica de bere care foloseste painea la producerea berii.
Berea obtinuta din paine a fost numita Babylone, pentru ca in urma cu mii de ani, babilonienii produceau „sikaru”, o bautura fermentata, un fel de „paine de baut”.
Babylone urmeaza acelasi proces de productie ca majoritatea berilor speciale belgiene, doar ca maltul din orz se amesteca cu faina de paine.
„Painea este utilizata ca substitut al orzului, lucru care ne permite o economie de orz de circa 30%”, a precizat Sebastien Morvan, care a lansat Brussels Beer Project alaturi de prietenul sau, Olivier de Brauwere, relateaza siteul slate.fr, citat de stirileprotv.ro.
Ideea de a folosi painea pe post de materie prima la fabricarea berii le-a fost data de Rob Renaerts, director si bioinginer al asociatiei Coduco din Bruxelles.
„Acum trei ani am cercetat risipa de paine din Bruxelles. Am aflat atunci ca in tarile baltice se fabrica kvasul, bautura alcoolica pe baza de paine. Daca ne gandim bine, nu exista asa multe diferente intre compozitia painii si cea a berii. Mi-am pus atunci intrebarea de ce nu s-a facut acest lucru la Bruxelles. Dupa trei saptamani m-am intalnit cu Sebastien pentru altceva si am vorbit despre acest lucru”, a explicat Renaerts.
Acum, materia prima necesara productiei de bere provine din stocurile de paine ramase nevandute zilnic, in in trei supermarketuri din capitala Belgiei.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatEconomy:
- Locuri de muncă la Kaufland
- Autoturisme Volkswagen, oprite de la vânzare în SUA
- 3 din 10 români conduc o mașină
- O olandeză cultivă legume bio în România
- TOP 10. Cele mai puternice branduri românești
- TOP. 10 locuri de muncă pentru români în Anglia
- Locuri de muncă la Coca-Cola. Joburi și pentru cei cu studii medii