DISTRIBUIȚI
Un britanic crește copaci în formă de mobilă

Un designer din Marea Britanie și-a propus să revoluționeze industria lemnului, după ce a dezvoltat o metodă unică de a creşte copaci, direct sub formă de piese de mobilier.

Prin această metodă, britanicul a obținut până acum scaune, mese şi lampadare. Și asta după ce a început să se ocupe de creșterea copacilor sub formă de mobilier în 2008, împreună cu soţia lui.

În ceea ce privește prețurile pentru astfel de produse, ca în orice inovație, ele sunt ridicate. De exemplu, un scaun costă 2.500 de lire, iar lampadarele până la 1500 de lire. Producătorul speră că, pe măsură ce va putea face mai multe, le va vinde mai ieftin.

Gavin este convins că tehnica lui este o alternativă mult mai bună decât tăierea pădurilor, relatează stiri.tvr.ro.

Și asta pentru că industria mobilei se bazează pe un paradox. Mai întâi, copacii sunt taiaţi în bucăţi tot mai mici, numai pentru ca, la final, bucăţile să fie lipite unele de altele. Observând acest lucru, designerului britanic i-a venit ideea ca ar putea creşte copacii direct sub formă de piese de mobilier.

Creșterea copacilor sub formă de mobilier este un proces simplu, dar meticulos. De exemplu, pentru un scaun, Gavin trebuie sa ghideze creşterea a zeci de crenguţe, în jurul unor forme din plastic.

Ulterior, după ce sunt tăiate, piesele de mobilier ajung în atelier, unde designerul le curaţă coaja şi le finisează pentru vânzare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ