DISTRIBUIȚI
acțiune împotriva României a canadienilor de la Gabriel Resources sursa foto: banque-france.fr

Oficialii companiei Gabriel Resources au depus o cerere de arbitraj la Centrul Internațional de Soluționare a Disputelor Relative la Investiții (ICSID) împotriva României.

Potrivit unui comunicat de presă al Gabriel Resources, acțiunea vizează disputa companiei cu autoritățile române în legătură cu dezvoltarea proiectului minier Roșia Montană, la care Gabriel Resources deține o participație de 80,69%.

Canadienii au precizat că, în continuare, caută să ajungă la un acord la nivel înalt cu autoritățile române pentru a soluționa disputa. Cu toate acestea, Gabriel Resources este decis să-și protejeze drepturile și interesele în România, și în absența dorinței autorităților române de a intra în dialog, compania a decis să recurgă la justiție printr-o cerere de arbitraj și a angajat firma White & Case LLP pentru a o reprezenta în acest dosar.

“Compania crede în continuare că este în interesul tuturor acționarilor în acest proiect, în special al statului român, dacă s-ar autoriza și dezvolta acest proiect iar Gabriel este în continuare dispus să discute cu Președintele României și Guvernul pentru a atinge acest obiectiv”, a declarat președintele director general al Gabriel Resources, Jonathan Henry.

Gabriel Resources a amenințat încă din luna septembrie 2013 că va da în judecată Guvernul român și că va cere despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari, din cauza “multiplelor încălcări ale tratatelor de investiții”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

2 COMENTARII

  1. Nu merge, escrocii sunt sustinuti din interior. Dadeau tarcoale de pe vremea lui Ceasca, dar Securitatea, mai de voie, dar mai mult de nevoie, ii tinea la distanta.

LĂSAȚI UN MESAJ