DISTRIBUIȚI
Frauda la loteria bonurilor fiscale

Au vrut sa castige la loteria bonurilor fiscale, cu tichete false, iar acum sunt urmariti penal pentru tentativa de inselaciune si pentru uz de fals.

Sunt vizate 15 persoane si 6 societati comerciale, iar daca vor fi gasiti vinovati, pot primi pana la 3 ani de inchisoare.

Reprezentantii ANAF au anuntat ca 15 bonuri castigatoare de la extragerea din luna iunie ar fi fost falsificate.

La extragerea din iunie, premiul incasat pentru un bon fiscal castigator a fost in valoare de 135 de lei, iar biletul trebuia sa fie emis in data de 23 mai.

Pentru extragerea respectiva, un numar 100 de oameni au fost declarati castigatori, insa cativa dintre ei ar fi incercat sa pacaleasca statul.

Dar cum fiecare bon fiscal din cele 100 castigatoare au fost verificate cu atentie, cei de la ANAF au descoperit ca 15 din ele ar fi fost falsificate. ANAF spune ca sunt cazuri diferite din mai multe locuri din tara si ca a anuntat parchetele locale.

Fiecare casa de marcat trebuie sa fie avizata de finantele publice si detine doua serii care apar pe fiecare bon: una a aparatului emis de producator si una a societatii comerciale, emisa de minister. Ambele sunt inregistrate, iar statul stie exact pe numele cui. Fara seria emisa de minister, bonul e printat cu mentiunea nefiscal.

„Sa modifici data e aproape imposibil, casa de marcat e setata de la inceput, operatorul comercial nu are voie sa umble la ea, ca e caz penal daca o face. Daca se strica, suna la serviceul autorizat. Toate datele sunt inregistrate pe o rola de backup si trebuie pastrata 10 ani. Mai exista si memoria interna care inregistreaza tot”, a explicat tehnicianul Andrei Caliniuc, pentru stirileprotv.ro.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ