DISTRIBUIȚI
Fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor agricole sursa foto: tractoare-secondhand.ro

Fermierii români pot accesa fonduri europene pentru cumpărarea de utilaje, tractoare, terenuri și alte active fizice.

Proiectele pentru noile măsuri din cadrul PNDR 2014-2020 pot fi depuse începând cu 1 iulie 2015.

Astfel, cei interesați de dezvoltarea afacerilor în domeniul agricol au la dispoziție peste 2,41 miliarde de euro din fonduri europene și naționale, prin măsura M4 „Investiții în active fizice” din PNDR 2014-2020.

Cea mai mare parte a banilor, respectiv aproximativ 1,19 miliarde de euro este alocată pentru investiții în exploatațiile agricole, potrivit Autorității de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii.

Submăsura (SM) 4.1 „Investiții în exploatații agricole” are prevăzute 1,19 miliarde de euro, iar beneficiarii acestei măsuri sunt fermierii, cooperative agricole și societățile cooperative agricole și grupurile de producători constituiți în baza legislației în vigoare, potrivit agerpres.ro.

Sumele alocate pe SM 4.2 „Investiții în procesarea și marketingul produselor agricole” se ridică la 555 milioane de euro, iar beneficiarii sunt întreprinderi, cooperative și grupuri de producători.

În ceea ce privește submăsura 4.3 „Investiții pentru modernizarea infrastructurii agricole și forestiere”, fondurile alocate totalizează 671 milioane de euro.

Pentru această măsură, beneficiarii din sectorul agricol sunt unitățile administrativ teritoriale și asociațiile constituie conform legislației în vigoare, din sectorul silvic — persoanele juridice de drept privat/alte forme de organizare proprietari de pădure sau asociațiile, iar pentru irigații — organizațiile și federațiile ale utilizatorii de apă constituite din proprietari și utilizatori de terenuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ