DISTRIBUIȚI
Ferma de vaci, realizata cu fonduri europene sursa foto: Agrojob Denmark

Un olandez a accesat fonduri europene si a infiintat o ferma de vaci, in judetul Alba.

Jan Gijsbertus de Boer a obtinut peste 5 milioane de lei, prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 121, bani cu ajutorul carora a infiintat o ferma de vaci, cu 1.000 de capete, in comuna Garbova, judetul Alba, potrivit stiriagricole.ro.

Investitorul olandez are ferme de vaci de lapte si in Germania si cunostea potentialul Romaniei in domeniul zootehnic cand a ales sa investeasca in tara noastra.

In cadrul proiectului sau, investitorul a construit doua grajduri si o sala de muls. Apoi, din fonduri proprii, a construit inca doua grajduri, un corp administrativ si silozuri.

Comuna in care olandezul a ales sa inceapa afacerea cu cresterea vacilor are o suprafata de 50 de km patrati si o populatie de doar 2050 de locuitori.

Atras de calitatea solurilor si de cantitatea de precipitatii, olandezul  Jan Gijsbertus de Boer a venit sa investeasca in Transilvania inca din 2007.

Azi, conduce Grupul DN Agrar, format din 16 firme, care are la baza o colaborare germano-olandeza. Si asta dupa ce in 2007, isi propunea sa imbine agricultura cu zootehnia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ