DISTRIBUIȚI
Executarea silită: Banca ia casa, datornicul scapă de credit sursa foto: asiguratorii.ro

Românii care au credite cu ipotecă și nu își mai pot plăti ratele ar putea scăpa de datoria la bancă prin predarea cheilor casei, fără a li se mai opri din venituri, în cazul în care suma obținută din vânzarea locuinței nu acoperă împrumutul.
 
În prezent, executarea silită a locuinţei nu duce la recuperarea întregii datorii către bancă.

De exemplu, cine are un apartament evaluat la 50.000 de euro în prezent, dar l-a cumpărat cu un credit de 100.000 de euro în anii de boom imobiliar, trebuie să îi plătească băncii şi diferenţa dintre suma împrumutată şi valoarea actuală a locuinţei dacă se ajunge la executare silită.

Un proiectul de lege care permite stingerea datoriei către bancă prin predarea locuinței a fost votat cu o majoritate covârşitoare de Senat, fiind aprobat cu 106 voturi pentru şi o abţinere, potrivit Digi24.ro.

Pentru a fi pus în practică, proiectul de lege trebuie să treacă și de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

În cazul în care proiectul de lege va fi votat favorabil și de către deputați, atunci banca execută apartamentul, iar clientul scapă definitiv de datorie.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ