DISTRIBUIȚI
Kilometrii reali ai unei mașini pot fi verificați prin câteva modalități

Kilometri reali. Cei mai mulți dintre samsari sau negustorii de mașini obișnuiesc să dea înapoi kilometrajul mașinilor pe care le vând.

Astfel, atunci când vrem să cumpărăm o mașină second hand, pe lângă aspectul acesteia este important să verificăm și numărul de kilometrii reali.

Bogdan Achiţei, consultant-daune în cadrul unuia din cele mai mari service-uri auto din Sibiu, a explicat pentru adevarul.ro cum putem face acest lucru.

„Cel mai simplu mod de a verifica kilometrajul fără să te duci la tester este să te uiţi la volan şi la scaunul şoferului. Asta indică uzura, kilometrii în timp, pentru că te dai jos şi te urci de foarte multe ori. La volan e la fel, când conduci foarte mult se roade, se văd urme de uzură. Dacă vrei să afli kilometrii reali, cel mai indicat e la reprezentanţă, ei au testerul cu programul original”, a spus Bogdan Achiţei, consultant daune.

De asemenea, foarte importantă este și cartea de service, când există, pe care clientul trebuie s-o ceară vânzătorului.

„Te poţi uita acolo şi vezi, de exemplu, că în ianuarie 2015 s-a făcut revizia la 315.000 de kilometri. Apoi, te uiţi în bord şi vezi că ai 180.000 de kilometri şi e dat de gol vânzătorul. Numărul de kilometri e oarecum irelevant. Poate să fie o maşină cu 300.000 de kilometri care să meargă foarte bine, dacă e întreţinută”, a explicat specialistul.

Cum vedem dacă maşina a fost implicată într-un accident

Un aspect la fel de important atunci când cumpărăm o mașină second hand este să întrebaţi ce dotări are maşina şi să le verificaţi.

„Trebuie să verificaţi semnalizările, să meargă toate, că asta dă de gol o defecţiune la instalaţia electrică. Apoi, aerul condiţionat, căldura, reglajele de scaun, reglaj oglinzi, trapă dacă are, toate trebuie verificate pentru că, dacă nu sunt funcţionale, asta dă de gol un defect, un posibil accident”, a explicat același specialist.

Dacă după aceste verificări sunteţi în continuare hotărâţi să cumpăraţi maşina, este recomandabil să faceţi o testare într-un service, pentru a avea garanţia că autoturismul nu a fost implicat în evenimente rutiere despre care nu aţi fost informat de către vânzător.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

  1. Specialist ?! Poti conduce 300 000 km pe autostrada fara sa uzezi volanul…mergi cu o mana usor pe volan, si poti merge 15 000 in oras si sa l uzezi maxim daca ai transpiratie acida …

LĂSAȚI UN MESAJ