DISTRIBUIȚI
Client al Bancpost a câștigat procesul pentru creditul în franci elvețieni

Un client al Bancpost a câștigat în instanță procesul împotriva băncii referitor la o serie de clauze abuzive aplicate creditului său în franci elvețieni.  

Astfel, o instanță din Gorj a stabilit ca fiind abuzive clauzele de administrare lunară, de acordare, de calcul al dobânzii și cea privind suportarea de către client a diferenței de curs valutar pentru francul elvețian, după cum a anunțat avocatul Marius Colțuc.

Clientul Bancpost ceruse, printre altele, constatarea caracterului abuziv al  comisionul de administrare lunară, în cuantum total de 3.148,72 franci elvețieni, comisionul de acordare raportat la valoarea soldului în cuantum de 365 franci și comisionul de rambursare anticipată.

De asemenea, clientul a solicitat „să se dispună eliminarea din convenţie a acestor prevederi contractuale şi restituirea sumelor în cuantum de 3513.72 CHF la data depuneri acţiunii”.

În plus, clientul Bancpost a mai solicitat „să se constate caracterul abuziv al prevederilor cu privire la calculul ratei dobânzii şi dobânzii anuale efective şi clauzelor penale pentru întârzieri la plată, precum şi a celor cu privire la dobândă penalizatoare; să se constate nulitatea absolută a acestor clauze, eliminarea lor şi să se restituie suma de 17.369,54 CHF – reactualizată la data plăţii efective”.

Totodată, clientul Bancpost a cerut și „să se constate caracterul abuziv al clauzelor contractuale inserate în clauzele contractuale privind „efectuarea plăţilor în moneda creditului şi suportarea de către consumator a diferenţelor de curs valutar”; și să se dispună îngheţarea cursului de schimb valutar CHF – leu, la valoarea de la data încheierii şi semnării contractului.

Săptămâna trecută, un client al OTP a câștigat procesul cu banca.

Tribunalul București a obligat OTP să încaseze ratele unui credit în franci elvețieni la cursul de 1,8894 lei/CHF, valabil la momentul semnării contractului.

Astfel, banca trebuie să restituie toate sumele încasate în plus, rezultate din diferența de curs valutar, comisionul de acordare, dobânda legală aferentă acestor sume și cheltuielile de judecată.

De asemenea, banca este obligată să calculeze ratele viitoare la cursul menționat anterior.

Dacă v-a fost plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

  1. Sunt si eu client la BancPost din 2007 si am facut trei restructurari pina acum. Creditul a fost vindut la o firma de recuperare , imediat la un an de la obtinerea creditului. Bun, dar de ce banca a marit dobinda cum au vrut ei? Au fost obligati de fima de recuperare? Acum ca am citit articolul sper si eu sa rezolv la fel aceasta problema. Banca ma streseaza in ficare saptamina cu telefoane , pentru ca am intirziat cu rata. Rog sa- mi trimiteti pe mail noi informatii

LĂSAȚI UN MESAJ