DISTRIBUIȚI
ANAF a pus poprire pe conturile TVR și RATB

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus poprire pe conturile Televiziunii Române (TVR) și ale Regiei Autonome de Transport București (RATB).

Motivul acțiunii ANAF îl constituie datoriile pe care cele două instituții le au către bugetul de stat.

„În urma inventarierii creanțelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR și RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor”, au precizat reprezentanții ANAF, prin intermediul unui comunicat.

Cifrele Curții de Conturi arată că totalul datoriei publice a Televiziunii Române se ridică la 652,012 milioane de lei, echivalentul a peste 146,539 milioane de euro.

De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, RATB a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu 150.000 de lei, pentru condiţiile de transport improprii, incluzând vehicule deteriorate, neigienice, lipsa măsurilor de siguranţă şi a aerului condiţionat.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ