DISTRIBUIȚI
Contoarele clasice vor fi înlocuite cu cele inteligente

Furnizorul de electricitate va schimba în perioada următoare contoarele unui număr de 30.000 de abonați, cu unele inteligente.

Contorizarea inteligentă va fi făcută în următoarea perioadă în casele românilor din zonele Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea.

Spre deosebire de contorul clasic, cel inteligent transmite automat informaţiile către distribuitorul de energie, aşa că nu mai e nevoie de facturi de regularizare, potrivit Digi24.ro.

De asemenea, noile contoare ne vor da informaţii despre diferenţele de consum într-o perioadă mai lungă, ne vor spune ce aparate consumă mai mult, iar pe baza calculelor ne vom putea schimba mai uşor furnizorul de energie electrică.

În zona Moldovei, un număr de 100.000 de abonaţi au deja contoare inteligente, iar instalarea noilor dispozitive în cele 8,5 milioane de locuinţe din România racordate la curent electric este programată să se încheie în 2022.

Un astfel de contor costă 250 de euro.  „Investitorul nu are niciun fel de risc pentru că el ştie că şi le recuperează prin factură”, a spus Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ