DISTRIBUIȚI
Concediul de acomodare se acordă pentru o perioadă maximă de 90 de zile sursa foto: playfullearning.ro

Angajații care doresc să adopte un copil vor putea beneficia de un concediu special. Legea a fost adoptată miercuri, de Guvern.

Acesta este un concediu de acomodare și se acordă viitorului părinte pe o durată maximă de 90 de zile. În tot acest timp, cel care vrea să adopte un copil beneficiază de o indemnizaţie lunară, raportată la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 6,8 ISR.

În prezent,indicatorul social de referință este de 500 de lei, ceea ce înseamnă că indemnizația primită pe durata concediului de acomodare va fi de 3.400 lei pe lună.

Concediul şi indemnizaţia de acomodare se acordă pe baza cererii persoanei îndreptățite, la care se anexează certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, documentul care atestă mutarea copilului la adoptator/familia adoptatoare, înregistrat la direcţia în a cărei rază administrativ-teritorială a fost protejat copilul, precum și dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activității.

De asemenea, persoana îndreptățită beneficiază de plata contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate, iar perioada concediului constituie vechime în muncă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ