DISTRIBUIȚI
BCR a blocat schimburile valutare prin internet banking, week-endul trecut

Clienţii BCR care au vrut să folosească serviciul de schimb valutar prin internet banking în acest week-end nu au putut face acest lucru.

Și asta pentru că, susțin reprezentanții BCR, operaţiunile au fost suspendate pentru a proteja clienţii de eventuale fluctuaţii de curs valutar care s-ar fi putut produce luni, pe fondul contextului economic din Grecia.

Pentru că a blocat sistemul de schimb valutar în week-end, mai mulți clienți care  voiau să-și plătească online cumpărăturile făcute în străinătate sau să facă alte operațiuni, au depus plângeri împotriva BCR.

Luni, reprezentanții BCR au anunțat, prin intermediul unui comunicat că “tranzacţiile de schimb valutar prin intermediul aplicaţiei de internet banking au fost suspendate în weekend-ul 4-5 iulie pentru a proteja clienţii de eventuale volatilitati ale cursului valutar, potential generate de rezultatele referendumului din Grecia”.

BCR a precizat că sistemul de carduri a funcţionat normal, inclusiv pentru plăţi în lei şi valută în străinătate şi în Grecia, iar în weekend-ul 4-5 iulie, posesorii de carduri BCR au efectuat 81.000 de tranzacţii la nivel internaţional, dintre care 185 au fost realizate în Grecia.

Pe de altă parte, BCR a precizat în același comunicat că analiștii Erste Group estimează că din punct de vedere economic, situaţia din Grecia nu prezintă un risc important pentru țările din Europa Centrala și de Est.

Și asta pentru că exporturile ţărilor din zona ECE către Grecia reprezintă undeva între 0,1 şi 0,5% din PIB, în timp ce exporturi/PIB către Grecia reprezinta doar 0,5% în cazul României.

“În plus, sistemul bancar românesc este foarte lichid si foarte bine capitalizat”, a explicat,în același comunicat de presă, Ionuţ Stanimir, directorul de comunicare al BCR.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ