DISTRIBUIȚI
O casa la tara, printre proiectele castigatoare

Librăria Cărturești din Centrul Vechi, restaurantele Alt Shift și Simbio sau Stejarii Country Club se numără printre cele mai frumoase clădiri noi din România, ele fiind desemnate câștigătoare ale Anualei de Arhitectură, ediția 2015.

Și asta după ce Ordinul Arhitecților din România a premiat cele mai bune lucrări de arhitectură, realizate de-a lungul anilor 2014 – 2015.

Juriul Anualei de Arhitectură a avut de ales dintr-un număr de 247 de proiecte înscrise.

O secțiune nouă inclusă în programul din 2015 a fost și premierea unui beneficiar. Premiul a revenit proprietarei Casei Turn, Alexandra Bogatu.

“Fiecare ediție are un specific. Au fost ani în care au ieșit în evidență lucrările de amenajare a unor clădiri de birouri sau a unor spații publice. 2015 este ediția în care două premii au fost câștigate de proiecte de amenajare a unor restaurante, ambele situate în apropiere de Centrul Vechi, un spațiu public care a dat naștere unor abordări inedite. Acesta este motivul pentru care OAR București luptă pentru revitalizarea spațiilor publice cu potențial mare pentru viața Capitalei, precum Bulevardul Magheru”, a declarat  Emil Ivănescu, vicepreședinte OAR București.

Câștigătorul secțiunii Arhitectură rezidențială/ locuințe individuale este proiectul „O casă la țară” , gândit de arhitecții Mihai și Adela Ene.

Pentru realizarea acestei clădiri, arhitecții au apelat la produse și tehnici tradiționale.

La categoria Arhitectură rezidențială/ locuințe colective au fost premiate două lucrări. Una dintre ele a fost realizată de echipa Graphic Studio, cuprinzând trei apartamente realizate între două calcane. Spațiul mic dintre cele două calcane a impus anumite restricții, juriul premiind soluția aleasă.

O altă clădire premiată este un bloc amplasat pe Strada Gheorghe Țițeica, realizat de biroul Re-Act Now.

La categoria Arhitectură socio-culturală câștigător a fost desemnat proiectul Stejarii Country Club, realizat de West Group Architecture.

Librăria Cărturești Carusel a câștigat la secțiunea restaurare, în timp ce premiul secțiunii Reabilitare și conversie a fost oferit pentru lucrarea de amenajare a SIMBIO Kitchen & Bar, realizată de biroul SYAA.

Premiul secțiunii Arhitectura temporară a fost acordat pentru Expoziția Connected — Things about future, cities and people, realizat de arh. Ștefan Ghenciulescu, arh. Cosmina Goagea și arh. Constantin Goagea.

De asemenea, De-a arhitectură, un proiect de promovare a predării arhitecturii în școlile din România a câștigat premiul secțiunii Arhitectură participativă și acțiuni civice pentru promovarea acestui domeniu în rândul noilor generații.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ