DISTRIBUIȚI
Un pragramator poate câștiga un salariu de până la 8.000 de euro pe lună sursa foto: wikimedia.org

Salariile programatorilor pot ajunge până la 8.000 euro pe lună, în timp ce designerii câștigă chiar și 3.000 euro lunar, potrivit unui studiu realizat de Digitaljob, o platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei digitale și IT din România.

Acest nivel de remunerație este valabil pentru specialiștii cu experiență, care trebuie să stăpânească o suită de tehnologii specifice domeniului.

“Specialiștii din industria digital din România au putut aplica la joburi de programatori și designeri care ofereau salarii de până la 8.000 euro / lună, precum și oferte pentru relocare în altă țară, ca Germania sau Olanda, cerințele angajatorilor fiind direct compatibile cu nivelul salarial oferit”, susțin reprezentanții platformei de recrutare.

Principala cerință a angajatorilor a fost stăpânirea de către candidați a mai multor tehnologii specifice jobului pentru care aplicau. Astfel, în cazul programatorilor de mobile, aceștia trebuie să poată lucra cu OOP, Objective C, Swift, Cocoa, iOS și Java, în timp ce programatorilor web și software li se cere experiență în utilizarea

În ceea ce privește candidații la posturi de designer, experiența în utilizarea Adobe Creative Suite este obligatorie. Mai mult, pentru posturile de Web și UX Designer se cer și cunoștințe de HTML, CSS și JavaScript.

De asemenea, indiferent de domeniul în care aplică, candidații trebuie să cunoască bine limba engleză.

”Angajatorii sunt dispuși să ofere salarii foarte atractive, însă au și cerințe pe măsură. În general, cererea este mai mult pentru persoane cu experiență, dedicate meseriei lor. De aceea, joburile listate pe Digitaljob.ro se adresează specialiștilor”, a afirmat Marius Dascălu, strategy and creative director 2Fresh, agenția interactivă care a dezvoltat platforma.

Cele mai multe oferte publicate până în prezent pe platformă au fost din industriile software, online și mobile, care însumează aproximativ 95% din joburi, precum și pentru poziții în advertising și gaming.

Principalele orașe în care se caută specialiști în aceste industrii sunt București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ