DISTRIBUIȚI
Cumpărarea unui Iphone 6 necesită zeci de ore de muncă

Un bucureștean care vrea să-și cumpere un iPhone 6 este nevoit să muncească 219 ore pentru a câștiga banii necesari, spre deosebire de un locuitor al Parisului, care are nevoie de doar 42 de ore de muncă, potrivit economica.net.

Pe de altă parte, un locuitor al Sofiei muncește 231 de ore pentru a-și cumpăra un iPhone 6, iar unul al Budapestei, 184 de ore.

Și asta în timp ce ucrainienii din Kiev trebuie să muncească peste 627 de ore pentru un iPhone, se arată într-un sondaj global realizat de cea mai mare bancă elveţiană, UBS, care a studiat preţurile retail şi salariile nete din 71 de oraşe din întreaga lume.

În Europa, iPhone-ul le este cel mai accesibil elveţienilor. Cei din Zurich trebuie să lucreze aproximativ 20 de ore şi jumătate pentru el, iar locuitorii Genevei cu o oră mai mult.

La Berlin, un iPhone poate fi cumpărat după 43 de ore de muncă, la Paris 42 de ore, la Londra 41 de ore, iar la Madrid în 60 de ore şi jumătate.

Și asta în timp ce la Roma, iPhone 6 poate fi cumpărat cu aproape 54 de ore, la Amsterdam în 50 de ore, Stockholm – 47 de ore, iar la Varşovia în 141 de ore şi jumătate, Praga 143 de ore, respectiv Atena în 98 de ore.

Ca putere de cumpărare, bucureştenii sunt aproape de vecinii bulgari şi unguri, dar şi de chinezi, mexicani şi peruani. Locuitorii din Beijing şi Mexico City lucrează aproximativ 218 ore pentru un iPhone, iar cei din Lima 192 de ore, potrivit studiului UBS, citat de economica.net.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ