DISTRIBUIȚI
România participă și anul acesta la Târgul Internațional de Turism World Travel Market

România participă și anul acesta la Târgul Internațional de Turism World Travel Market de la Londra, al doilea cel mai important din lume după cel de la Berlin.

Cele mai multe agenții de turism specializate pe aducerea de turiști străini în România prezente la târg au venit cu oferte de excursii pentru o zi, cu plecare din București, prețurile fiind de 70 euro/persoană pentru o zi petrecută la Sinaia, 95 de euro pentru o zi pe Transfăgărășan sau 104 euro pentru o zi la Vulcanii Noroioși.

Cu un tarif de 69 euro/persoană, turiștii pot pleca într-o excursie pentru vizitarea castelelor Bran și Peleș sau 79 de euro/persoană pentru un tur la Constanța de o zi.

,,Pe lângă circuitele standard, am văzut la Târgul de la Londra agenții care oferă și pachete de ecoturism în Transilvania cu cazare în casele sǎseṣti din Criṭ, Mǎlâncrav, Alma Vii, Biertan sau Viscri, sau vizite la sanctuarul urșilor de la Zǎrneṣti și excursie de 2 zile în Piatra Craiului, ori circuite de 7-10 zile pe bicicletă în Transilvania, din ce în ce mai apreciate de turiștii străini. Trebuie să înțelegem șansa uriașă pe care o avem din punct de vedere turistic și că turistul străin al anului 2015-2016 s-a schimbat, își dorește să descopere locuri neexplorate și oamenii locurilor, meșteșugari, să petreacă o zi la stânǎ, să încerce produse gastronomice tradiționale și să descopere România reală” a declarat Rǎzvan Pascu, consultant în marketing turistic, prezent  la Târgul de la Londra.

O altă agenție de turism prezentă la Londra, cu sediul în Marea Britanie și reprezentată în România, oferă tururi cu plecare la date fixe, înregistrând până acum un număr de 1.500 de turiști străini aduși în România anual.
Cei mai mulți dintre ei sunt britanici veniți la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

Pentru un circuit de 7 nopți (8 zile) pe traseul București-Tulcea-Crișan-Letea-Sf. Gheorghe-Mahmudia-București, turiștii plătesc 425 lire de persoană, iar un traseu de 4 nopți București-castelul Peleș-Brașov-Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac-castelul Bran-București costă de la 249 lire de persoană.

O altă agenție de turism prezentă la standul românesc de la Târgul de la Londra oferă străinilor pachete pe trasee legate de Constantin Brâncuși, 2 zile prin Râmnicu Vâlcea-Horezu-Polovragi-Târgu Jiu-Hobita-Drăgășani-Scornicești, de la 200 de euro de persoană.

„Este nevoie de un efort susținut din partea autorităților pentru promovarea României, pentru ca toți străinii care ajung în România pleacă încântați, însă încă sunt extrem de puțini cei care adaugă România pe lista lor de destinații de vacanță. Este nevoie urgentă de promovare în mediile sociale, pe Facebook, Google, TripAdvisor, pe bloguri din străinătate, în reviste de turism din toată lumea, adică acolo unde sunt potențialii clienți. Atât mediul public, cât și mediul privat trebuie să înțeleagă că vremea pliantelor a cam dispărut și că este nevoie de imaginație și viziune în conturarea unei strategii corecte și utile de promovare a destinației turistice România” este de părere Rǎzvan Pascu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ