DISTRIBUIȚI
Mol Romania a pierdut procesul cu Consiliul Concurenței

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către Compania Mol Romania prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii de pe piața carburanților.

De asemenea, instanța a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenței companiei Mol de la 80,2 milioane de lei la 64,2 milioane lei.

“Decizia instanței ne bucură, cum este și firesc, deoarece confirmă faptul că investigaţiile derulate de noi sunt solide și bine argumentate. Suntem optimiști și în privința celorlalte procese cu companiile petroliere, acesta fiind primul caz soluționat irevocabil din cele 6 aflate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Anterior, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Consiliului Concurenţei, motiv pentru care compania a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-a respins ca nefondat, diminuând amenda.

La sfârșitul anului 2011, Consiliul Concurenței a sancționat şase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că cele şase companii au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ