DISTRIBUIȚI
Banii pe electrocasnice arse de penele de curent recueprati in 30 de zile

Veste buna pentru consumatorii de electricitate. Cei cărora li se ard aparatele electrocasnice din cauza penelor de curent vor fi despagubiti de catre societatea de electricitate, intr-un timp mai scurt decat pana acum.

De la 1 august, pagubitii isi vor recupera banii pe aparatele stricate in 30 de zile si nu in doua luni, asa cum se intampla pana acum.

Modificarea face parte dintr-un ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, aflat acum in dezbatere publica, potrivit stirileprotv.ro.

Astfel, in cazul in care aparatul electrocasnic s-a stricat din cauza penei de curent, in maximum 10 zile lucratoare trebuie sa trimiteti o cerere de despagubire.

Apoi furnizorul programeaza de comun acord o vizita la domiciliu sa verifice daca intr-adevar aparatul s-a stricat din cauza penei de curent.

Cererea de despagubire trebuie sa fie insotita si de factura de achizitie a aparatului stricat.  In cazul in care nu mai aveti factura respectiva, veti da o declaratie pe proprie raspundere in care estimati valoarea aparatului. Teoretic, in maximum 30 de zile de la trimiterea solicitarii ar trebui sa primiti despagubirea.

O alta modificare ar fi si aceea potrivit careia cei deconectati pentru neplata, dar care si-au achitat restantele intre timp, vor fi despagubiti automat daca nu sunt reconectati la retea, in cateva ore.

Ei vor primi automat, fara sa mai faca vreo solicitare, suma de 100 de lei.

“Daca ai un frigider care o durata de functionare de 10 ani si pana de curent a distrus frigiderul dupa 5 ani de functionare si nu mai poti sa il repari atunci furnizorul trebuie sa isi plateasca 100% din costul de achizitie. Daca de exemplu era un aparat mai vechi si frigiderul avea 15 ani, atunci te vor plati 50% din pretul de achizitie”, a explicat consilierul de stat Ioana Petrescu.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ