DISTRIBUIȚI
sursa foto: euromapconsult.ro

Guvernul a lansat un program prin care femeile antreprenor pot accesa fonduri nerambursabile de până la 50.000 de lei, pentru dezvoltarea afacerilor.

Programul Femeia Manager are un buget de 1.000.000 de lei pentru anul 2015 și se estimează că prin implementarea lui, vor primi ajutor un număr de minimum 20 de beneficiare.

Valoarea  alocației financiare nerambursabile este de maxim 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) pentru investiția făcută, și nu poate depăși suma de 50.000 lei/beneficiar.

Femeile antreprenor care vor să obțină astfel finanțare pentru afacere lor se pot înscrie în program începand cu data de 17 septembrie, ora 10.00.

Atunci va deveni activă aplicația de înscriere a planurilor de afaceri în cadrul Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii 2015.
Aplicația va fi activă până în data de 21 septembrie, ora 20.00.

Programul Femeia Manager  își propune să sprijine demararea și dezvoltarea afacerilor prin facilitarea accesului la finanțare, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și al prejudecăților existente la nivel local, se arată în descrierea programului.

Prin Programul Femeia Manager urmează să se finanțeze implementarea celor mai bune planuri de afaceri depuse de femeile antreprenor.

Pot beneficia de ajutor financiar nerambursabil microintreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfășoară activități economice în mod independent sau intreprinderile individuale conduse de femei, cu o vechime de maximum trei ani de la inscrierea în Registrul Comerțului.

Pentru a beneficia de acest program, solicitanții trebuie sa obțină cel puțin 60 puncte în urma completării on-line a planului de afaceri.

Ce se poate finanța din banii primiți

Femeile care vor să acceseze acest program pentru dezvoltarea afacerii lor pot să-și cumpere echipamente tehnologice, inclusiv software sau pot investi în brevete, licențe, mărci comerciale, etichetare ecologică ori software pentru comerțul online.

De asemenea, tot la categoria cheltuieli eligibile ale Programului Femeia Manager intră și achiziționarea de echipamente IT, sisteme audio-video. mijloace de transport marfă, precum autoutilitarele, sau chiar realizarea unui site necesar afacerii.

Mai multe informații referitoare la Programul Femeia Manager, precum și lista documentelor necesare pentru a obține finanțarea puteți afla pe AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ