DISTRIBUIȚI
O noua fabrica de cherestea a Holzindustrie Schweighofer, in Romania sursa foto: greenpeace.ro

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au anuntat ca au inceput operatiunile in noua fabrica de chesterea de la Reci, judetul Covasna.

Investitia in fabrica de la Reci se ridica la 150 de milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei, prin intermediul unui comunicat.

Noua fabrica a fost inaugurata in ciuda faptului ca Holzindustrie Schweighofer a fost acuzata, in mai multe randuri, ca utilizeaza lemn provenit din taieri ilegale, acuzatii pe care austriecii le-au negat de fiecare data.

De asemenea, Ministerul Mediului anunta in vara acestui an, ca a sesizat Parchetul instantei supreme in urma unui control la Holzindustrie Schweighofer, dupa ce a constatat nereguli printre care si suspiciuni privind existenta mai multor operatori economici care au furnizat lemn provenit din taieri ilegale.

Holzindustrie Schweighofer mai detine fabrici de cherestea la Sebes si Radauti, operand si o fabrica de panouri incleiate din lemn masiv, la Siret, si una de panel, la Comanesti.

Constructia noii fabrici de cherestea a inceput in decembrie 2013, are o suprafata de 70 de hectare si o capacitate de debitare anuala de 800.000 metri cubi de lemn rotund, provenit din paduri din Romania si din alte tari, precum Polonia, Ungaria, Austria, Croatia si Slovenia, dupa cum sustine procesatorul austriac.

Fabrica are in prezent peste 300 de angajati, personalul urmand sa ajunga la 650 de salariati cand unitatea va lucra la capacitate maxima.

Investitiile realizate de cei de la Holzindustrie Schweighofer pe piata romaneasca se ridica la 778 milioane euro, se precizeaza in acelasi comunicat al companiei.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ