DISTRIBUIȚI
contribuțiile neplătite la salarii au făcut ca ANAF să ceară insolvența unor asociații de proprietari

ANAF-ul din Botoșani a cerut  insolvenţa a șase asociaţii de proprietari. Scopul pentru care inspectorii ANAF au trecut la această măsură este acela de a-şi recupera creanţe ce provin din neplata impozitelor pe salarii şi a contribuţiilor sociale.

De exemplu, una dintre asociațiile de proprietari a acumulat datorii în valoare de 19.328 de lei reprezentând impozite pe salarii şi contribuţii sociale, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi în valoare de 24.354 lei, potrivit economica.net.

Potrivit legii, asociaţiile de proprietari sunt obligate să plătească impozit pe salariu pentru preşedintele asociaţiei de proprietari, cenzori sau  personal de serviciu.

Primele procese cu asociaţiile de proprietari au fost înregistrate în luna mai, când AJFP Botoşani a deschis patru dosare de insolvenţă.

Acum cele șase asociaţii de proprietari vizate riscă astfel să intre în insolvenţă sau chiar în faliment.

Acțiunea Administraţiei Judeţeană a Finanţelor Publice Botoșani reprezintă o premieră pentru România.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

  1. E şi normal ca asociaţiile de proprietari să aibă datorii mari la fisc. În anii 1997-1998 escrocii din fruntea asociaţiilor de locatari prin înşelarea proprietarilor şi cu acte false lovite de nulitate absolută au schimbat doar numele din asociaţie de locatari în asociaţie de proprietari, au păstrat asociaţiile tip gulag de câte 25-30 de blocuri pentru interesele lor personale şi a hoţilor de la primărie. Cum nivelul de trai este foarte scăzut în Botoşani e normal să se acumuleze datorii enorme care nu vor fi plătite niciodată de proprietari pentru-că pur şi simplu nu au de unde, sunt familii întregi care nu au nici un venit. Partea care miră cel mai mult e atitudinea jusecătorilor care ştiu foarte bine că asociaţiile sunt nelegal constituite şi totuşi persistă în a batjocori proprietarii care au fost înşelaţi de nişte infractori care acum după ilegalitatea făcută primesc ajutorul justiţiei. Sunt mii de astfel de procese în Botoşani şi mă mir că nimeni din forurile superioare nu se sesizează, practic trăim sub batjocora unor maimuţe comuniste care fac totul pentru a păstra această formă de asociere întâlnită doar în uniunea sovietică şi la Botoşani. Ce mă deranjează la toată batjocura asta e că părinţii mei au fost în lagărul sovietic iar acum şi eu trăiesc într-un fel de Auschwitz, acolo la intrare scria că munca te eliberează aici scrie că asociaţia de proprietari tip gulag te eliberează, de bani şi de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ