DISTRIBUIȚI
Prima dronă aigurată din România sursa foto:youtube.com

Un român plătește o asigurare 500 de euro pe an pentru drona pe care o are în proprietate.

În cazul în care drona cade și provoacă decesul unei persoane, compania de asigurări va acorda despăgubiri de 300.000 de euro.

Proprietarului dronei, Octavian Isăilă, din municipiul Mediaș  este  singurul român care a apelat la o astfel de asigurare.

„Asigurarea de răspundere civilă îmi asigură răspunderea civilă până la un milion de euro și asigurarea Casco îmi asigură valoarea echipamentului. Asiguratorul suportă răspundere civilă până la un milion de euro sau 300.000 în caz de deces, în cazul în care cade la cineva în cap. (…) Răspundere civilă față de terți și sunt acoperite și riscurile de război și legate de terorism”, a explicat Octavian Isăilă, pentru agerpres.ro.

O asemenea dronă, care cântărește 9,5 kilograme, dacă se prăbușește de la o înălțime de 150 de metri, altitudine maximă la care zboară, ar putea să rănească grav pe oricine, și chiar să provoace decesul unei persoane.

„Părerea mea ca și utilizator de drone, dar și ca om care are proprietăți, că dronele care zboară în intravilan să fie obligatoriu asigurate de răspundere civilă. Eu sunt sigur că la un moment dat o să înceapă și să cadă. Spre exemplu, am fost la Andre Rieu, la București și băieții zburau cu o dronă deasupra mulțimii, care teoretic și legislativ este interzis. Am auzit de un caz când o dronă a căzut și a secționat fața cuiva”, a spus Octavian Isăilă.

La rândul său, Doru Obreja, director Asigurări Aviație în cadrul companiei de asigurări care a lansat prima asigure pentru drone din România, a declarat că până la finalul anului ar putea încheia câteva zeci de astfel de asigurări.

„Probabil vom încheia câteva zeci de asigurări până la finalul anului. Nu o să fie o dezvoltare foarte mare dacă legislația nu o va cere, dar în momentul în care, peste un sau un an și jumătate, va începe utilizarea dronelor grele și mult mai periculoase, în momentul acela probabil va exploda solicitarea de astfel de asigurări”, a spus Doru Obreja, pentru agerpres.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ