DISTRIBUIȚI
Cursuri gratuite de la Crucea Roșie pentru un job în străinătate sursa foto: camin-colosseum.ro

Crucea Roșie România organizează o serie de cursuri gratuite de calificare pentru meseriile de infirmieră, brancardier, îngrijitoare bolnavi la domiciliu sau mediator sanitar.

Oferta de locuri de muncă în străinătate pentru cei calificați în aceste meserii este una crescută, astfel că persoanele care urmează astfel de cursuri au toate șansele să obțină un job în domeniu, într-o altă țară.

Mai mult, cei care urmează cursuri ținute de Crucea Roșie primesc la sfârșitul perioadei de instruire și o subvenție în valoare de 960 de lei.

De asemenea, la finalul cursului, absolventul primește o diplomă acreditată și recunoscută la nivel național și internațional, potrivit televiziunea-medicala.ro.

Grupul țintă al proiectului derulat de Crucea Roșie este format din angajați necalificați, cu vârsta între 18 și 64 de ani, pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

nivelul 1 de calificare — îngrijitor copii, babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, brancardier.
nivelul 2 de calificare — infirmieră, îngrijitoare bolnavi la domiciliu, mediator sanitar, operator introducere, validare și prelucrare date.

De exemplu, până în 21 octombrie 2015, Societatea Națională de Cruce Roșie din România derulează, în județul Mureș, cursul gratuit de formare profesională “Infirmiera”. Totul, în cadrul proiectului “Pro-Sănătate — Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”, cofinanțat din Fondul Social European — Investește in Oameni!.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/ sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea/ îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesională.

Cursurile au loc în cele opt regiuni de dezvoltare din România:

 • Nord—Est (Bacău),
 • Sud-Est (Buzău, Constanța, Vrancea, Tulcea);
 • Sud-Muntenia (Prahova);
 • Sud — Vest Oltenia (Olt);
 • Vest (Arad, Hunedoara, Timiș);
 • Nord-Vest (Cluj, Maramureș, Satu-Mare);
 • Centru (Alba, Brașov, Mureș);
 • București-Ilfov (București — Sectorul 5, Ilfov)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

3 COMENTARII

 1. as dori sa ma inscriu la un cacest curs pentru nivelul 2 de cariera am 38 de ani si momentan nu lucrez va rog spuneti mi ca se poate.VA MULTUMESC

  MA NUMESC MIHAI DANIELA SI AS DORI SA MA INCRIU LA ACEST CURS PENTRU NIVELUL DOI DE CARIERA LOCUIESC IN SECTORUL 5 SI MOMENTAN NU LUCREZ .VA ROG SPUNETI MI CA SE POATE

LĂSAȚI UN MESAJ