DISTRIBUIȚI
Aurora Liiceanu

Situaţiile financiare dificile ne fac să trecem prin mai multe stări şi emoţii. Felul în care reacţionăm în astfel de situaţii influenţează modalitatea prin care suntem percepuţi de cei din jur, dar şi felul în care noi reacţionăm faţă de noi înşine, faţă de familie şi faţă de cei apropiaţi.

Încrederea avută în propriile forţe ne poate ajuta să stăpânim mai bine aceste situaţii.

Psihologul Aurora Liiceanu vine cu câteva sfaturi care ne pot ajuta să trecem cu bine peste dificultățile financiare.

1.    Înfruntarea problemelor este primul pas către rezolvarea lor

Aurora Liiceanu spune că trebuie să învăţăm să înfruntăm toate probleme prin care trecem, acest prim pas ne poate ajuta să gândim limpede şi să putem contura un plan prin care să depăşim aceste situaţii financiare dificile. Sfatul unui specialist este binevenit.

2.    O mână de ajutor întinsă

Psihologul Aurora Liiceanu este de părere că e foarte important să îţi dai voie să primeşti un ajutor din exterior. Astfel, pot apărea soluţii noi la care persoanele aflate în situaţii dificile nu s-au gândit.
O mână de ajutor poate să ducă la sănătatea financiară a oricărui individ aflat în situaţii financiare dificile.

3.    Vorbeşte cu cei dragi

Familia poate să îţi fie alături în astfel de situaţii, tot ce trebuie să faci este să vorbeşti cu cei dragi, este un alt sfat al Aurorei Liiceanu. Chiar dacă nu îţi pot oferi soluţii imediate, o simplă discuţie cu familia te poate ajuta să vezi lucrurile mai clar.

4.    Ai încredere în tine!

Atunci când te afli în situații financiare dificile, cel mai important este să ai încredere în tine și să accepți ajutorul specialiștilor, susține același psiholog.

Cercetările care au studiat modalitatea în care reacţionează persoanele aflate în situaţii financiare dificile arată că unele persoane au nevoie de un succes imediat pentru a fi motivate să păstreze şi să consolideze o atitudine proactivă iniţială.

De asemenea, o identificare timpurie a dificultăţilor financiare poate să lucreze în beneficiul acestor persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ